Последните години не са леки за бившата водеща на По света

...
Последните години не са леки за бившата водеща на По света
Коментари Харесай

Радина Червенова: Уплаших се, злото никога не идва само

Последните години не са леки за някогашната водеща на " По света и у нас " - тя оцеля след рак, напусна Българска национална телевизия, брачният партньор й Коко Каменаров бе уволнен като шеф на малкия екран майка, откакто бе наказан за шофиране в нетрезво положение. Двамата се разделяха на няколко пъти, като Коко даже живя с близначката на Гергана Паси - Михаела Калайджиева в нейната къща.

" Едно зло в никакъв случай не идва единствено ", разяснява с днешна дата турбуленциите Радина, която елементарни на неверника и двамата още веднъж са дружно. Червенова обаче изрично е преосмислила държанието си да се жертва поради него и работата си. " Времето и напъните, хвърлени да подсигурявам нечий непознат комфорт към този момент не могат да ми се върнат по тази причина започнах да слагам преди всичко себе си ", отсича телевизионната легенда, написа Минаха години.

Любовта им стартира на работното място, като по това време тя е женена и с две деца. В деня на сватбата им е дежурна. След бърз автограф в Гражданското, се връща назад на работа. В чест на събитието новинарската емисия тогава приключва под звуците на Менделсон. Двамата с Каменаров имат общо четири деца от три брака. Телевизията е в кръвта й. Майката Павлина е уредник на доста от предаванията и асистент-режисьор, а брат й Иван - оператор.

" Като дете си играех в пето студио, където се снимат телевизионните театри. Гледах по какъв начин работят най-големите артисти и режисьори и забравях за времето “, напомня си Радина. Отива на конкурс за работа дружно с 2 хиляди претенденти и комисия от 40 души, в която е и Хачо Бояджиев. Избират я дружно с още две девойки, а самата процедура трае половин година, като след това следва и образование за ефир.

" Нямах болна упоритост, даже за състезанието закъснях и изчаках всички 2 хиляди претенденти да минат, преди да изпитат и мен. Истински ме болеше, че ме скъсаха за ВИТИЗ и аз си отмъстих, като пристигнах на състезанието в малкия екран. След края му обаче Хачо Бояджиев изясни, че би трябвало да изчакам още, тъй като съм прекомерно млада и феновете няма да ми имат вяра, като им приказвам от екрана “, изяснява комплицирания си професионален път говорителката.

Все отново стартира работа във военна редакция, само че произходът на татко й - прекомерно капиталистически, й основава много проблеми. Отнемат й пропуща за постройката, не разрешават гласът й да се чува в ефир, само че тогава е единствено на 19 години и не го приема чак толкоз трагично. Друго й тежало повече: " Анахид Тачева и Мария Тролева не ме одобряваха доста насериозно. В началото имаше леко неуважение “.

Първо станала другарка с Лили Банкова, на която се възхищавала, най-вече и без да гъкне давала наряди, които другите й колежки не биха приели - късно вечер, в не толкоз гледано време. Радина дължи доста и на Любинка Нягулова, която я научила да приказва вярно - нещо, с което доста млади нейни сътрудници не могат да се похвалят.

За последно феновете я гледаха в " Преди обед " по Би Ти Ви, откъдето бе уволнена поради подмладяване на състава. Не крие, че от дълго време си приказва с Бог, само че признава, че първо го правила неосъзнато. По време на пандемията обаче почнала да чете и се интересува от сходна литература и си дала сметка, че всички хора са свързани. Затова през днешния ден незабравимата телевизионна водеща е уверена, че Вселената оказва помощ на положителните хора.

Твърдо вярва в силата й и тази на звездите, въпреки че е крепко стъпила и в действителния свят. Дава си сметка, че думите й могат да звучат отнесено, само че е подготвена да го одобри. Разчита и на мощната си вътрешен глас, тъй като колчем не я послушала, толкоз пъти си неволи. Имала чувство за доста неща, които предстояло да станат и по тази причина не била сюрпризирана, че й се случват.

" Всеки човек има върхове и спадове в своя живот. Въпросът е по какъв начин излизаш от тях ", споделя Червенова пред Нели. В новините най-важна е дисциплината. Не можеш да показваш страст. Независимо какво ти се е случило, би трябвало излезеш и да съобщиш станалото по света и у нас по съвършен метод. Трябва да следиш всичко - без значение дали си в нюзрума или вкъщи, по тази причина слушах радио, четях организации. Всичко това в семейство с четири деца ", споделя за умората Червенова.

Заради тази стресираща работа натрупала отмалялост и си дала сметка, че е на път да се трансформира в плебей и робот. Осъзнаването пристигнало, когато станало ясно, че има рак. Уплашила се, когато чула диагнозата, само че я приела умерено, тъй като имала мощно доверие в лекарите и не търсила различен разновидности за справяне с казуса. Изтърпяла две интервенции, след това година и половина била на химиотерапия. Близките й другари били нейните терапевти, само че те я насочили към учители по йога и медитация.

Физическите извършения доста й помогнали и настроението й очевидно се покачило. Приела заболяването като урок и по тази причина бързо напуснала Българската телевизия без страдание и неустановеност: " Слизах по стълбите и ми беше толкоз леко. Излязох на открито, поех си въздух и почувствах независимост ", признава с днешна дата водещата, която преди тази решителна стъпка не си представяла, че може да прави нещо друго, написа Минаха години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР